Za duży dla Juniora, za mały dla Seniora? Za to w sam raz na MasterChefa dla nastolatków! Po dwunastu edycjach "MasterChefa" i ośmiu sezonach "MasterChefa Juniora" nadszedł czas, by wybrać najlepszego kucharza wśród młodzieży w TVN. Jeszcze się nie zgłosiłeś? Wciąż masz szansę, przedłużamy castingi!
W drugiej części odcinka uczestnicy musieli zmierzyć się z tym, co kryło się pod tajemniczymi skrzynkami. Znaleźli tam wyjątkowe i niezwykle różnorodne zwierzęce nogi - od najmniejszych, delikatnych żabich udek, po imponującą nogę wołową.
Michał przychodząc do programu postawił sobie za cel przyrządzenie swoich ukochanych klopsików królewieckich. Zrobił to w zadaniu eliminacyjnym 4. odcinka i pozytywnie zaskoczył jurorów!
Trzy drużyny kucharzy rywalizowały, mając za zadanie wydać dokładnie 100 porcji mięsnych oraz 100 porcji wegetariańskich, by wykarmić łącznie 100 osób. Jak poradziły sobie drużyny w tym zadaniu? Który food truck zyskł największą popularność wśród gości zgromadzonych pod Wawelem?
Trzy drużyny kucharzy rywalizowały, mając za zadanie wydać dokładnie 100 porcji mięsnych oraz 100 porcji wegetariańskich, by wykarmić łącznie 100 osób. Jak poradziły sobie drużyny w tym zadaniu? Który food truck zyskł największą popularność wśród gości zgromadzonych pod Wawelem?
W 1. zadaniu 4. odcinka "MasterChefa" najlepiej poradzili sobie Karolina, Tomek, Kamil i Maciek. Pozostali musieli wziąć udział w zadaniu eliminacyjnym.
Trzy drużyny kucharzy rywalizowały, mając za zadanie wydać dokładnie 100 porcji mięsnych oraz 100 porcji wegetariańskich, by wykarmić łącznie 100 osób. Jak poradziły sobie drużyny w tym zadaniu? Który food truck zyskł największą popularność wśród gości zgromadzonych pod Wawelem?
W 4. odcinku 12. sezonu programu "MasterChef" kucharze stanęli przed niezwykłym wyzwaniem, które połączyło zarówno ich kreatywność, umiejętności kulinarne, jak i zdolności zarządzania budżetem. Wspaniałe wydarzenie odbyło się w malowniczym miejscu - pod Wawelem w Krakowie.
W wyzwaniu foodtrucków drużyny miały do wyboru przygotowywanie dań z kuchni polskiej, amerykańskiej lub azjatyckiej. Drużyna żółta, dowodzona przez Maćka, postawiła na ostatnią z nich. Zobaczcie, co postanowili przygotować.
Tym razem kucharze staną przed niezwykłym wyzwaniem, które połączy zarówno ich kreatywność, umiejętności kulinarne, jak i zdolności zarządzania budżetem. Wspaniałe wydarzenie odbędzie się w malowniczym miejscu - pod Wawelem w Krakowie.