Po przeprowadzeniu rewolucji restauracja została przemianowana na Karczmę Śliwkową Bobowa. Podczas finałowej kolacji goście byli zachwyceni nowymi smakami, a Magda Gessler nie ukrywała radości z przemiany. Czy rewolucja się udała? Jak poradzili sobie właściciele bez jej pomocy?
W drugim odcinku "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler miała okazję przetestować dania serwowane w restauracji Paleta Smaków w Bobowej. Niestety, zamiast zachwytu nad tradycyjną polską kuchnią, restauratorka nie kryła swojego rozczarowania. Flaki, placki ziemniaczane i kotlet schabowy – żadne z tych dań nie sprostało jej oczekiwaniom. Co poszło nie tak?
W drugim odcinku 29. sezonu programu „Kuchenne rewolucje”, Magda Gessler zawita do malowniczej Bobowej w Małopolsce. Tym razem zmierzy się z zadaniem uratowania restauracji „Paleta Smaków”, która miała być spełnieniem marzeń jej właścicieli, ale stała się kulą u nogi. Właściciele, Jan i Mariola, muszą stawić czoła olbrzymim długom i coraz większym problemom finansowym. Czy słynna restauratorka pomoże im wyjść na prostą?