Kuchenne Rewolucje: Wystarczyło odsunąć lodówkę, żeby odkryć prawdziwy "syf"

Kuchenne Rewolucje: Wystarczyło odsunąć lodówkę, żeby odkryć prawdziwy "syf"

Porządek w kuchni jest dla Magdy Gessler priorytetowa. W końcu to w tym miejscu przechowywana jest żywność i powstają wszystkie dania. Okazuje się, że kuchnia Kulinarnej Warszawki pozostawia wiele do życzenia. Magda Gessler mówi wprost, w restauracji u Elżbiety jest po prostu syf. Zamieszkane przez kilkanaście tysięcy mieszkańców Kępno, korzenie ma aż średniowieczne. W pobliżu krzyżują się szlaki ze Śląska do Poznania i z Wrocławia do Warszawy. I właśnie przy ulicy Warszawskiej mieści się Kulinarna Warszawka, lokal prowadzony przez Elżbietę. Właścicielka przez dwadzieścia lat pracowała w gastronomii, gotując w cudzych restauracjach. Wreszcie półtora roku temu, postanowiła spełnić marzenie o własnym biznesie. Swoim gościom serwuje dania domowe, ma być smacznie jak u mamy. Tyle, że chyba nie do końca jest, bo Warszawka świeci pustkami i daleko jej do rozmachu stolicy. Pani Elżbieta zamiast zarabiać, dopłaca do restauracji. Chcąc zejść z kosztów szuka najtańszych produktów, sama siebie nazwała królową promocji. Ale czy tędy droga? Najtańszy produkt to często produkt niesmaczny i niezdrowy, a ludzie to czują i omijają lokal szerokim łukiem. Nie ominie go jednak Magda Gessler. Znana restauratorka z Warszawy do Kulinarnej Warszawki przemierzyła setki kilometrów, by zawalczyć o smak, jakość i gości.

Pozostałe wiadomości