Po czterech tygodniach wracamy do Bistro Rumiane. Magda Gessler sprawdzi czy właściciele prowadzą restaurację według jej wskazówek. Na pierwszy ogień - przystawka. Sałata rzymska w sosie cielęcym, posypana serem jest ogromnym sukcesem. Danie główne to sum zapiekany z ziemniakami. Magda Gessler ma kilka uwag, ale potrawy są bardzo dobre. "Jest z czego żyć"? - pyta. "Teraz tak" - komentuje właściciel, który długo nie był przekonany do rewolucji! Stolicę Warmii – Olsztyn zamieszkuje ponad 150 tysięcy dumnych obywateli. Ciekawa historia i piękne położenie sprawiają, że miasto chętnie odwiedzane jest przez licznych turystów. Wśród lokali otwierających dla nich swoje podwoje jest Calabria, czyli serwująca domowe obiady, makarony a nawet sushi… pizzeria. Właściciele, narzeczeni Monika i Daniel, desperacko starają się przyciągnąć każdego klienta. Niestety próżno go wypatrywać. Żadne danie, spośród niezwykle różnorodnego menu nie przypadło do smaku ani mieszkańcom ani przyjezdnym. Właścicielom dzielnie pomaga w kuchni pani Brygida, mama Moniki. Choć wszyscy dwoją się i troją, siedząc w Calabrii od rana do nocy, efektów nie widać. Oszczędności dawno całkowicie stopniały, a długi rosną z miesiąca na miesiąc. W końcu Daniel postanowił powierzyć przyszłość restauracji i swojej rodziny Magdzie Gessler. Czy wizyta znanej restauratorki sprawi, że pojawi się tutaj harmonia i dobrobyt?