Kuchenne Rewolucje: W Barze Pomidory Cud-Malina "Jedna z najlepszych karkówek, jakie jadłam w Polsce"

Kuchenne Rewolucje: W Barze Pomidory Cud-Malina "Jedna z najlepszych karkówek, jakie jadłam w Polsce"

Po czterech tygodniach od rewolucji Magda Gessler wraca, sprawdzić jak radzi sobie Bar Pomidor Cud-Malina. Podczas komponowania menu poprzeczka została zawieszona niezwykle wysoko, ale Beata razem z kucharkami stanęła na wysokości zadania. Magda Gessler jest zachwycona, szczególnie karkówką. Beata przyznaje, że gości w restauracji jest tak dużo, że muszą czekać w kolejce. Ponad stutysięczny Elbląg poszczycić się może bogatą historią i pięknie odnowioną starówką. Na obrzeżach miasta, samotnie wychowująca czwórkę dzieci Beata, prowadzi restaurację… Czwórka. Lokal nie zawdzięcza jednak swojej nazwy pociechom właścicielki, ale mieszczącej się tu niegdyś piekarni numer cztery. Siódemka przynosi ponoć szczęście, ale czwórka niestety nie. Lokal świeci pustkami, a pani Beata od wielu miesięcy zalega z czynszem. W codziennej walce o smak i o gości, pani Beacie pomaga kucharka Ewa i pomoc kuchenna Ukrainka Irina. Dużym wsparciem jest też męskie, a właściwie jeszcze chłopięce ramię jej szesnastoletniego syna Kuby. Kuba pracuje na sali i przychodzi pomagać mamie w każdej wolnej chwili, między nauką a opieką nad rodzeństwem. Choć wszyscy bardzo się starają i w pracę wkładają całe swoje serce, efektów nie widać. Pani Beacie pozostało już tylko modlić się o cud lub liczyć na to, że cudu w jej restauracji dokona Magda Gessler. Czy znana restauratorka sprawi, że Czwórka stanie się lokalem na szóstkę z plusem?

Pozostałe wiadomości