Jak gotują w Okrąglaku? Okazuje się, że w kuchni pracują osoby, które wiedzą, co robią. W czym więc tkwi problem tego miejsca? Sosnowiec to miasto liczące niemal 200 tys. mieszkańców. Choć graniczy z Katowicami, nie leży na Śląsku, a w Zagłębiu Dąbrowskim. Kiedyś także i tu fedrowali górnicy, ale dziś żadna kopalnia w tym mieście nie działa. Działa natomiast obiekt - nazywany przez miejscowych okrąglakiem - który kiedyś był kopalnianą przychodnią. Od 11 lat mieści się w nim sala weselna oraz restauracja prowadzona przez Mirosława. Właściciel nie chciał zmieniać nazwy i postanowił, że jego biznes będzie działał pod nazwą „Okrąglak”. Niestety, inwestycja jaką było adaptacja starej, zrujnowanej przychodni na dom weselny połączony z małym hotelem i restauracją, była olbrzymia. Mirosław do tej pory ma do spłacenia milionowe długi. Przyznaje, że nie wie dlaczego biznes się nie kręci, ale jego pracownicy mówią zgodnie: największym problem restauracji jest sam właściciel. Dlaczego? Magda Gessler wyjaśni tę zagadkę, a prawda będzie… szokująca. Czy sosnowiecki okrąglak da się uratować? To będzie naprawdę duże wyzwanie!