Zawijaniec Azteków Kingi Głażewskiej (Warszawa)

Zawijaniec Azteków
Zawijaniec Azteków

Sposób przygotowania:

  • Ryż gotujemy
  • Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem
  • Podsmażamy kurczaka.
  • Dodajemy pokrojone cebule, paprykę, kukurydzę, pomidory oraz orzeszki.
  • Doprawiamy śmietaną, solą, papryką słodką i ostrą oraz czosnkiem.
  • Gotowy farsz zawijamy w tortille, smarujemy śmietaną i posypujemy startym serem
  • Zapiekać w piekarniku przez 10 minut.
  • Po wyjęciu z piekarnika przecinamy tortillę pod kątem w połowie i układamy na talerzu.
  • Aby przygotować salsę pomidorową kroimy drobno pomidory, paprykę, oliwki, czosnek. Przyprawiamy cukrem, solą, pieprzem i oliwą
  • Dodać pesto oraz szczypiorek i świeże zioła.
  • Guacamole przygotowujemy siekają i mieląc awokado
  • Dodajemy posiekaną cebulę
  • Doprawiamy pieprzem, solą, oliwą, sokiem z limonki i kolendrą.
  • Sos śmietanowy tworzymy mieszając śmietanę z sokiem z limonki, oliwą i kolendrą
  • Tortille podajemy z przygotowanymi sosami.
  • Przyozdabiamy świeżą kolendrą
podziel się:

Pozostałe wiadomości