Sposób przygotowania:
- Ryż gotujemy
- Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem
- Podsmażamy kurczaka.
- Dodajemy pokrojone cebule, paprykę, kukurydzę, pomidory oraz orzeszki.
- Doprawiamy śmietaną, solą, papryką słodką i ostrą oraz czosnkiem.
- Gotowy farsz zawijamy w tortille, smarujemy śmietaną i posypujemy startym serem
- Zapiekać w piekarniku przez 10 minut.
- Po wyjęciu z piekarnika przecinamy tortillę pod kątem w połowie i układamy na talerzu.
- Aby przygotować salsę pomidorową kroimy drobno pomidory, paprykę, oliwki, czosnek. Przyprawiamy cukrem, solą, pieprzem i oliwą
- Dodać pesto oraz szczypiorek i świeże zioła.
- Guacamole przygotowujemy siekają i mieląc awokado
- Dodajemy posiekaną cebulę
- Doprawiamy pieprzem, solą, oliwą, sokiem z limonki i kolendrą.
- Sos śmietanowy tworzymy mieszając śmietanę z sokiem z limonki, oliwą i kolendrą
- Tortille podajemy z przygotowanymi sosami.
- Przyozdabiamy świeżą kolendrą
podziel się: