Z lekkim dreszczykiem Krzysztofa Metzlera (Bydgoszcz)

Z lekkim dreszczykiem
Z lekkim dreszczykiem

Gołąbki - Sposób przygotowania:

  • Blanszujemy liście kapusty.
  • Podsmażamy posiekany boczek, cebulę i czosnek .
  • Do twarogu dodajemy podsmażone składniki, jajka, groszek, bułkę tartą, musztardę i majeranek.
  • Liście kapusty faszerujemy powstałą masą
  • Zwijamy i układamy na blasze do pieczenia.
  • Gołąbki podlewamy osoloną wodą
  • Pieczemy w temperaturze 180°C pod przykryciem przez około 30 minut.

Sos - Sposób przygotowania:

  • Świeżą paprykę pieczemy w piekarniku w temperaturze 170°C przez około 10 minut.
  • Pokrojoną cebulę i czosnek smażymy i odstawiamy do ostygnięcia.
  • Upieczoną paprykę przekładamy do worka foliowego, aby się sparzyła.
  • Obieram paprykę ze skóry.
  • Po ostygnięciu paprykę blendujemy z pozostałymi składnikami oraz z dodatkiem przegotowanej wody.
  • Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
podziel się:

Pozostałe wiadomości