Sposób przygotowania:
- Comber marynujemy w przyprawach, zawijamy w folie spożywczą, zamykamy próżniowo, wkładamy do maszyny do gotowania w próżni na 90 minut do temperatury 56,5°C.
- Czerwoną cebulę pokrojoną w piórka, marynujemy w occie jabłkowym.
- Na patelni smażymy prawdziwki na maśle z odrobiną soli i czosnku.
- Z soku z czarnej porzeczki oraz agaru robimy kawior, 2 g agaru na 100 ml soku. Agar gotujemy z sokiem z czarnej porzeczki, następnie wyciskamy strzykawką, kropelka po kropelce do zimnego oleju. Odcedzamy kawior.
- Śmietankę 30% ubijamy na sztywno z rozmarynem, wykładamy na talerz i przypalamy palnikiem, powstaje beza.
- Na bezie, kładziemy comber z sarny pokrojony w plastry, obok kawior, smażone prawdziwki i czerwoną cebulę marynowaną w occie jabłkowym.
podziel się: