Sposób przygotowania:
- Składniki marynaty łączymy ze sobą , doprawiamy do smaku .
- Comber w całości nacieramy marynatą i wkładamy do lodówki na kilka godzin .
- Następnie comber obsmażamy w całości na oleju z każdej strony po 2 minuty.
- Do piekarnika rozgrzanego do 180 °C wstawiamy comber razem z patelnią na 15-20 minut.
- Bataty obieramy i kroimy na mniejsze kawałki , wrzucamy do osolonej wody.
- Gotujemy aż będą miękkie , odcedzamy, dodajemy łyżkę masła oraz sukcesywnie śmietankę 30% aby nabrały puszystości, całość mieszając widelcem na puree.
- Marchewkę i kalarepę wrzucamy do osolonej wody na kilka minut aby delikatnie zmiękły następnie grillujemy warzywa na patelni grillowej około 5 minut.
- Grillowane warzywa ściągamy z patelni, polewamy łyżką masła doprawiając do smaku sosem sojowym , pieprzem i solą.
- Masło roztapiamy na patelni , dodajemy dwie łyżki sera gorgonzola i 2 łyżki śmietany doprawiamy wedle uznania ciągle mieszając .
- Comber wyciągamy z pieca kroimy wzdłuż kości i po trzy kawałki układamy na puree z batatów, obok kładziemy warzywa grillowane . Comber polewamy sosem z sera gorgonzola.
podziel się: