Sposób przygotowania:
Ciasto
- Mąkę wsypujemy do miski.
- Dodajemy sól i sodę.
- Dodajemy jajko oraz ⅓ ilości mleka.
- Miksujemy.
- Stopniową dodajemy pozostałą ilość mleka.
- Nadal miksujemy.
- Dodajemy roztopione masło.
- Miksujemy na gładką masę.
- Na patelni smażymy niewielkiej ilości naleśniki
Nadzienie I
- Awokado ucieramy używając widelca.
- Dodajemy posiekany czosnek i pokrojonego w kostkę pomidora.
- Dodajemy posiekaną kolendrę.
- Doprawiamy do smaku.
Nadzienie II
- Oliwki, pietruszkę oraz czosnek siekamy.
- Składniki mieszamy, aby uzyskały konsystencje pasty
- Polewamy oliwą i jeszcze raz mieszamy.
Nadzienie III
- Ser ricotta mieszamy z posiekanym czosnkiem.
- Dokładnie mieszamy.
- Polewamy konfiturą z róży.
Chłodnik ogórkowo-miętowy
- Ogórki myjemy, obieramy i kroimy wzdłuż na pół.
- Małą łyżeczką usuwamy pestki.
- Ogórki ścieramy na tarce z dużymi oczkami.
- Dodajemy jogurt i kefir.
- Z pęczka świeżej mięty obrywamy listki.
- Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
- Doprawiamy szczyptą soli oraz pieprzu.
podziel się: