Trio Le’Śniki z chłodną setą Patrycji i Przemka (Pary)

Trio Le’Śniki z chłodną setą
Trio Le’Śniki z chłodną setą

Sposób przygotowania:

Ciasto

  • Mąkę wsypujemy do miski.
  • Dodajemy sól i sodę.
  • Dodajemy jajko oraz ⅓ ilości mleka.
  • Miksujemy.
  • Stopniową dodajemy pozostałą ilość mleka.
  • Nadal miksujemy.
  • Dodajemy roztopione masło.
  • Miksujemy na gładką masę.
  • Na patelni smażymy niewielkiej ilości naleśniki

Nadzienie I

  • Awokado ucieramy używając widelca.
  • Dodajemy posiekany czosnek i pokrojonego w kostkę pomidora.
  • Dodajemy posiekaną kolendrę.
  • Doprawiamy do smaku.

Nadzienie II

  • Oliwki, pietruszkę oraz czosnek siekamy.
  • Składniki mieszamy, aby uzyskały konsystencje pasty
  • Polewamy oliwą i jeszcze raz mieszamy.

Nadzienie III

  • Ser ricotta mieszamy z posiekanym czosnkiem.
  • Dokładnie mieszamy.
  • Polewamy konfiturą z róży.

Chłodnik ogórkowo-miętowy

  • Ogórki myjemy, obieramy i kroimy wzdłuż na pół.
  • Małą łyżeczką usuwamy pestki.
  • Ogórki ścieramy na tarce z dużymi oczkami.
  • Dodajemy jogurt i kefir.
  • Z pęczka świeżej mięty obrywamy listki.
  • Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
  • Doprawiamy szczyptą soli oraz pieprzu.
podziel się:

Pozostałe wiadomości