Trio Le’Śniki z chłodną setą Patrycji i Przemka (Pary)

Trio Le’Śniki z chłodną setą
Trio Le’Śniki z chłodną setą

Sposób przygotowania:

Ciasto

  • Mąkę wsypujemy do miski.
    • Dodajemy sól i sodę.
      • Dodajemy jajko oraz ⅓ ilości mleka.
        • Miksujemy.
          • Stopniową dodajemy pozostałą ilość mleka.
            • Nadal miksujemy.
              • Dodajemy roztopione masło.
                • Miksujemy na gładką masę.
                  • Na patelni smażymy niewielkiej ilości naleśniki

                    Nadzienie I

                    • Awokado ucieramy używając widelca.
                      • Dodajemy posiekany czosnek i pokrojonego w kostkę pomidora.
                        • Dodajemy posiekaną kolendrę.
                          • Doprawiamy do smaku.

                            Nadzienie II

                            • Oliwki, pietruszkę oraz czosnek siekamy.
                              • Składniki mieszamy, aby uzyskały konsystencje pasty
                                • Polewamy oliwą i jeszcze raz mieszamy.

                                  Nadzienie III

                                  • Ser ricotta mieszamy z posiekanym czosnkiem.
                                    • Dokładnie mieszamy.
                                      • Polewamy konfiturą z róży.

                                        Chłodnik ogórkowo-miętowy

                                        • Ogórki myjemy, obieramy i kroimy wzdłuż na pół.
                                          • Małą łyżeczką usuwamy pestki.
                                            • Ogórki ścieramy na tarce z dużymi oczkami.
                                              • Dodajemy jogurt i kefir.
                                                • Z pęczka świeżej mięty obrywamy listki.
                                                  • Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
                                                    • Doprawiamy szczyptą soli oraz pieprzu.
                                                      podziel się:

                                                      Pozostałe wiadomości