Świńska fuzja na tureckim kobiercu Anny Szubert (Rzeszów)

Świńska fuzja
Świńska fuzja

Sposób Przygotowania:

  • Czosnek rozcieramy z solą, tworzy się pasta.
  • Polędwicę należy naciąć wzdłuż i porozcinać w kilku miejscach, nacięcia nacieramy ¼ powstałej pasty czosnkowej
  • W nacięcia wkładamy również morele i śliwki ułożone naprzemiennie.
  • Polędwicę z nadzieniem powoli zwijamy w rulon należy zwinąć w rulon, owinąć folią spożywczą i wkładamy do zamrażalnika na ok 24h.
  • Schab nacieramy pozostałą częścią pasty z czosnku i soli.
  • W schabie robimy kieszeń którą nadziewamy zamrożoną polędwiczką.
  • Nadziany schab obsmażamy na głębokim tłuszczu z każdej strony.
  • Mięso wkładamy do rękawa, szczelnie zamykamy i przekładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Pieczemy tyle czasu ile waży mięso (1kg = 1 godzina).
  • Po upieczeniu, czekamy chwilę aż mięso przestygnie i kroimy na 2-3 cm plastry.
  • Sos pozostały w rękawie, przelewamy do garnka i zabielamy mąką.
  • Powstały sos w rękawie, przecedzamy i wlewamy do garnka. Zabielamy odrobiną mąki.
  • Kaszę gotujemy według informacji na opakowaniu.
podziel się:

Pozostałe wiadomości