Przysmak każdego wilka Oskara Gorzocha (Trójmiasto)

Przysmak każdego wilka
Przysmak każdego wilka

Sposób przygotowania:

  • Siekamy rozmaryn i czosnek, które zalewamy olejem i doprawiamy solą i pieprzem, w ten sposób przygotowujemy marynatę
  • Oczyszczone i umyte wcześniej mięso zostawiamy w marynacie na około 2-3 godziny.
  • Po tym czasie zamykamy zamarynowane mięso szczelnie w worku
  • Mięso przygotowujemy metodą "sous-vide" w temperaturze 56°C przez 50 minut
  • Młode ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki
  • Ziemniaki gotujemy
  • Po zagotowaniu odcedzamy , zalewamy w garnku odrobiną oleju i przyprawami do ziemniaków
  • Ziemniaki układamy na papierze do wypieków tak, aby się nie stykały
  • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez 50 minut
  • Cebulę i czosnek podsmażamy na oleju, do momentu zarumienienia. W trakcie podlewamy winem.
  • Szparagi gotujemy przez około 6-7 minut w osolonej wodzie, z odrobiną cukru i masła
  • Przygotowane mięso wyjmujemy z worka i obsmażamy na patelni z każdej strony
  • Na koniec mięso przekładamy na patelnię z cebulą i czosnkiem
podziel się:

Pozostałe wiadomości