Sposób przygotowania:
- Siekamy rozmaryn i czosnek, które zalewamy olejem i doprawiamy solą i pieprzem, w ten sposób przygotowujemy marynatę
- Oczyszczone i umyte wcześniej mięso zostawiamy w marynacie na około 2-3 godziny.
- Po tym czasie zamykamy zamarynowane mięso szczelnie w worku
- Mięso przygotowujemy metodą "sous-vide" w temperaturze 56°C przez 50 minut
- Młode ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki
- Ziemniaki gotujemy
- Po zagotowaniu odcedzamy , zalewamy w garnku odrobiną oleju i przyprawami do ziemniaków
- Ziemniaki układamy na papierze do wypieków tak, aby się nie stykały
- Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez 50 minut
- Cebulę i czosnek podsmażamy na oleju, do momentu zarumienienia. W trakcie podlewamy winem.
- Szparagi gotujemy przez około 6-7 minut w osolonej wodzie, z odrobiną cukru i masła
- Przygotowane mięso wyjmujemy z worka i obsmażamy na patelni z każdej strony
- Na koniec mięso przekładamy na patelnię z cebulą i czosnkiem
podziel się: