Sposób przygotowania:
- Cebulkę podsmażamy na smalcu, gdy się zeszkli dodajemy do naczynia slow cooker.
- W mące obtaczamy kostki wcześniej pokrojonej wołowiny.
- Rozgrzewamy średniej wielkości patelnię, dodajemy 1 łyżkę smalcu i równomiernie zrumieniamy wołowinę, następnie przerzucamy ją do naczynia slow cooker.
- Na rozgrzaną patelnię dodaj kolejną łyżkę smalcu. Przesmażamy na niej paczkę słodkiej papryki w proszku i dodajemy do naczynia.
- Do naczynia dodajemy wcześniej namoczone grzyby oraz pokrojoną marchewkę , korzeń pietruszki, ziele angielskie, liście laurowe, przecier pomidorowy i podlewamy bulionem.
- Przykrywamy i gotujemy przez co najmniej 4 godziny.
Sposób przygotowania:
- Obieramy warzywa i przekładamy do garnka z zimną osoloną wodą.
- Warzywa gotujemy do miękkości następnie zgniatamy je aby wyszło z nich puree.
- Doprawiamy dwoma łyżkami masła, 50ml śmietanki, dwoma łyżeczkami chrzanu, szczyptą gałki muszkatołowej, solą i pieprzem.
podziel się: