Pod futrem Tomasza Kovgera (Kraków)

Pod futrem
Pod futrem

Sposób przygotowania:

  • Nieobrane ziemniaki, marchewkę i buraki gotujemy.
  • Jajka gotujemy na twardo.
  • Śledzie kroimy bardzo drobno i wykładamy do naczynia.
  • Smarujemy majonezem.
  • W oddzielnym naczyniu tarkujemy ugotowane ziemniaki na tarce z dużymi oczkami.
  • Mieszamy z łyżką majonezu i solimy.
  • Ziemniaki wykładamy na śledzie.
  • W naczyni, w którym ścieraliśmy ziemniaki, tarkujemy marchewkę na tarce z małymi oczkami.
  • Dodajemy sól i łyżkę majonezu i mieszamy.
  • Wykładamy marchewkę na ziemniaki.
  • Tarkujemy jajka na tarce z małymi oczkami i dodajemy sól oraz majonez i wykładamy na marchewkę.
  • Ścieramy buraki, odsączamy sok, dodajemy sól oraz majonez i wykładamy na jajka.
podziel się:

Pozostałe wiadomości