Pod futrem Tomasza Kovgera (Kraków)

Pod futrem
Pod futrem

Sposób przygotowania:

  • Nieobrane ziemniaki, marchewkę i buraki gotujemy.
    • Jajka gotujemy na twardo.
      • Śledzie kroimy bardzo drobno i wykładamy do naczynia.
        • Smarujemy majonezem.
          • W oddzielnym naczyniu tarkujemy ugotowane ziemniaki na tarce z dużymi oczkami.
            • Mieszamy z łyżką majonezu i solimy.
              • Ziemniaki wykładamy na śledzie.
                • W naczyni, w którym ścieraliśmy ziemniaki, tarkujemy marchewkę na tarce z małymi oczkami.
                  • Dodajemy sól i łyżkę majonezu i mieszamy.
                    • Wykładamy marchewkę na ziemniaki.
                      • Tarkujemy jajka na tarce z małymi oczkami i dodajemy sól oraz majonez i wykładamy na marchewkę.
                        • Ścieramy buraki, odsączamy sok, dodajemy sól oraz majonez i wykładamy na jajka.
                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości