Sposób przygotowania:
- Nieobrane ziemniaki, marchewkę i buraki gotujemy.
- Jajka gotujemy na twardo.
- Śledzie kroimy bardzo drobno i wykładamy do naczynia.
- Smarujemy majonezem.
- W oddzielnym naczyniu tarkujemy ugotowane ziemniaki na tarce z dużymi oczkami.
- Mieszamy z łyżką majonezu i solimy.
- Ziemniaki wykładamy na śledzie.
- W naczyni, w którym ścieraliśmy ziemniaki, tarkujemy marchewkę na tarce z małymi oczkami.
- Dodajemy sól i łyżkę majonezu i mieszamy.
- Wykładamy marchewkę na ziemniaki.
- Tarkujemy jajka na tarce z małymi oczkami i dodajemy sól oraz majonez i wykładamy na marchewkę.
- Ścieramy buraki, odsączamy sok, dodajemy sól oraz majonez i wykładamy na jajka.
podziel się: