Sposób przygotowania:
- Szpinak rozmrażamy i przekładamy na patelnie, dodajemy posiekany czosnek, sól, pieprz do smaku. Piekarnik rozgrzewamy do 220. Filet z łososia dzielimy na 4 części solimy, pieprzymy i skrapiamy cytryną. Lekko podsmażamy na patelni z dwóch stron przez chwile.
- Ciasto francuskie rozwijamy i tniemy na 2 części. Kładziemy na cieście szpinak, kawałek łososia i wszystko zawijamy w ciasto francuskie. Posypujemy posiekanym tymiankiem. Wkładamy do piekarnika na około 30 min.
Sposób przygotowania sałatki:
- Kładziemy 3 pomidorki kroimy na ćwiartki i kładziemy na rucoli i roszponce.
Sos do sałatki:
- Wyciskamy cytrynę i wlewamy do wymieszanej oliwy z woda, dodajemy miód i musztardę. Solimy i pieprzymy do smaku, wszystko dokładnie mieszamy aż całość stanie się jednolita.
- Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę.
podziel się: