Po francusku nie rozumiem... Anny Kowalczyk (Bielsko-Biała)

Po francusku nie rozumiem
Po francusku nie rozumiem

Sposób przygotowania:

  • Szpinak rozmrażamy i przekładamy na patelnie, dodajemy posiekany czosnek, sól, pieprz do smaku. Piekarnik rozgrzewamy do 220. Filet z łososia dzielimy na 4 części solimy, pieprzymy i skrapiamy cytryną. Lekko podsmażamy na patelni z dwóch stron przez chwile.
    • Ciasto francuskie rozwijamy i tniemy na 2 części. Kładziemy na cieście szpinak, kawałek łososia i wszystko zawijamy w ciasto francuskie. Posypujemy posiekanym tymiankiem. Wkładamy do piekarnika na około 30 min.

      Sposób przygotowania sałatki:

      • Kładziemy 3 pomidorki kroimy na ćwiartki i kładziemy na rucoli i roszponce.

        Sos do sałatki:

        • Wyciskamy cytrynę i wlewamy do wymieszanej oliwy z woda, dodajemy miód i musztardę. Solimy i pieprzymy do smaku, wszystko dokładnie mieszamy aż całość stanie się jednolita.
          • Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę.
            podziel się:

            Pozostałe wiadomości