Sposób przygotowania:
- Krewetki obieramy z pancerza i usuwamy jelita.
- Krewetki i krążki kalmarów wycieramy do sucha i doprawiamy przyprawą typu Vegeta, sokiem z cytryny i pieprzem.
- Roztrzepujemy jajka
- Bułkę tartą mieszamy z parmezanem.
- Każdą krewetkę i krążek kalmarów obtaczamy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej z parmezanem.
- Owoce morza smażymy na rozgrzanym tłuszczu do czasu zrumienienia się panierki. Następnie wykładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu
- Na talerzu układamy mieszankę sałat oraz pokrojoną w cienkie paski paprykę.
- Na sałacie układamy 6 sztuk krewetek i5 krążków kalmarów.
- Całość polewamy sosem słodko-ostrym oraz sosem cezar.
- Posypujemy uprażonym sezamem.
podziel się: