Morska operetka Anny Szewczyk (Szczecin)

Morska operetka
Morska operetka

Sposób przygotowania:

  • Krewetki obieramy z pancerza i usuwamy jelita.
  • Krewetki i krążki kalmarów wycieramy do sucha i doprawiamy przyprawą typu Vegeta, sokiem z cytryny i pieprzem.
  • Roztrzepujemy jajka
  • Bułkę tartą mieszamy z parmezanem.
  • Każdą krewetkę i krążek kalmarów obtaczamy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej z parmezanem.
  • Owoce morza smażymy na rozgrzanym tłuszczu do czasu zrumienienia się panierki. Następnie wykładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu
  • Na talerzu układamy mieszankę sałat oraz pokrojoną w cienkie paski paprykę.
  • Na sałacie układamy 6 sztuk krewetek i5 krążków kalmarów.
  • Całość polewamy sosem słodko-ostrym oraz sosem cezar.
  • Posypujemy uprażonym sezamem.
podziel się:

Pozostałe wiadomości