Mój pierwszy raz Szymona Czupkiewicza (Wrocław)

Mój pierwszy raz
Mój pierwszy raz

Beza - Sposób przygotowania:

  • Białka miksujemy na jednolitą masę.
    • Dodajemy cukier oraz mąkę i miksujemy.
      • Na blasze wyłożonej pergaminem robimy krążki bezowe.
        • W piekarniku nagrzanym do 160°C pieczemy bezy przez 10-15 minut.
          • Zmniejszamy temperaturę i pieczemy jeszcze przez 20 minut.

            Brownie - Sposób przygotowania:

            • Czekolady łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w rondelku z dodatkiem masła.
              • Jajka ubijamy z cukrem i olejkiem waniliowym.
                • Masę jajeczną łączymy z czekoladą delikatnie mieszając
                  • Dodajemy mąkę i sól.
                    • Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
                      • Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 160°C.

                        Masa - Sposób przygotowania:

                        • Wszystkie składniki mieszamy tworząc jednolitą masę.

                          Sposób podania:

                          • Z ciasta brownie wykrawamy krążki.
                            • Każdy krążek smarujemy domową konfiturą poziomkowo-truskawkową i odrobioną masy mascarpone.
                              • Przekładamy krążkiem bezowym.
                                • Nakładamy drugi krążek brownie i ponownie smarujemy konfiturą i odrobiną masy mascarpone.
                                  • Układamy kompozycję na talerzu i dekorujemy bezami, świeżymi owocami oraz łezkami z konfitury.
                                    podziel się:

                                    Pozostałe wiadomości