Sposób przygotowania:
- Mięso wyjmujemy wcześniej z lodówki aby ogrzało się do temperatury pokojowej.
- Przygotowujemy marynatę z ziół i oliwy z oliwek .
- Mięso pozostawiamy w marynacie przez 10 minut.
- Na dużej patelni rozgrzewamy olej.
- Mięso kroimy na średniej wielkości kostki.
- Pokrojone mięso solimy.
- Smażymy przez 4 minuty z każdej strony.
- Piekarnik nagrzewamy do temperatury 150°C.
- Obsmażony comber wstawiamy (najlepiej razem z patelnią) do nagrzanego piekarnika
- Pieczemy przez 30 minut bez przykrycia.
- Po wyjęciu z piekarnika mięso zdejmujemy z patelni i odstawiamy na około 7-8 minut.
- Gotowe mięso kroimy na niewielkie kotleciki.
Puree - Sposób przygotowania:
- Bób gotujemy w osolonej i osłodzonej wodzie, aż będzie miękki.
- Ugotowany bób obieramy ze skórki.
- Do bobu dodajemy masło i blendujemy na gładką masę.
- Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do masy.
- Dodajemy śmietankę, tak, aby uzyskać kremową konsystencję.
- Doprawiamy do smaku odrobiną cukru, solą i pieprzem.
- Wierzch puree posypujemy posiekanymi ziołami.
Jarmuż - Sposób przygotowania:
- Jarmuż myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
- Rozgrzewamy oliwę cytrynową na patelni z odrobiną soli morskiej.
- Wrzucamy jarmuż na patelnię i smażymy około 3-4 minuty.
podziel się: