Mięsowina w siedmiu smakach Patrycji i Przemka (Pary)

Mięsowina w siedmiu smakach
Mięsowina w siedmiu smakach

Sposób przygotowania:

  • Mięso wyjmujemy wcześniej z lodówki aby ogrzało się do temperatury pokojowej.
  • Przygotowujemy marynatę z ziół i oliwy z oliwek .
  • Mięso pozostawiamy w marynacie przez 10 minut.
  • Na dużej patelni rozgrzewamy olej.
  • Mięso kroimy na średniej wielkości kostki.
  • Pokrojone mięso solimy.
  • Smażymy przez 4 minuty z każdej strony.
  • Piekarnik nagrzewamy do temperatury 150°C.
  • Obsmażony comber wstawiamy (najlepiej razem z patelnią) do nagrzanego piekarnika
  • Pieczemy przez 30 minut bez przykrycia.
  • Po wyjęciu z piekarnika mięso zdejmujemy z patelni i odstawiamy na około 7-8 minut.
  • Gotowe mięso kroimy na niewielkie kotleciki.

Puree - Sposób przygotowania:

  • Bób gotujemy w osolonej i osłodzonej wodzie, aż będzie miękki.
  • Ugotowany bób obieramy ze skórki.
  • Do bobu dodajemy masło i blendujemy na gładką masę.
  • Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do masy.
  • Dodajemy śmietankę, tak, aby uzyskać kremową konsystencję.
  • Doprawiamy do smaku odrobiną cukru, solą i pieprzem.
  • Wierzch puree posypujemy posiekanymi ziołami.

Jarmuż - Sposób przygotowania:

  • Jarmuż myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
  • Rozgrzewamy oliwę cytrynową na patelni z odrobiną soli morskiej.
  • Wrzucamy jarmuż na patelnię i smażymy około 3-4 minuty.
podziel się:

Pozostałe wiadomości