Zupa - Sposób przygotowania:
- W garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek.
- Wrzucamy pokrojoną drobno cebulę.
- Gdy cebula się zeszkli, dodajemy kilka rozgniecionych ząbków czosnku.
- Seler, marchewki i pietruszki obieramy i kroimy.
- Warzywa wrzucamy wszystko do garnka i chwilę smażymy.
- Dolewamy wodę i wsypujemy soczewicę.
- Gotujemy do czasu, aż warzywa zmiękną.
- Dodajemy pomidory z puszki i odrobinę koncentratu pomidorowego.
- Gotujemy przez chwilę.
- Dodajemy przyprawy według uznania.
- Gotową zupę przystrajamy siekaną natką pietruszki.
Sposób przygotowania:
- Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek.
- Wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulę
- Dodajemy wyciśnięty czosnek.
- Gdy cebula się zeszkli, dodajemy pokrojone drobno pieczarki.
- Dodajemy przyprawy według uznania.
- Gdy warzywa będą miękkie rozkładamy je równomiernie na ciasto francuskie.
- Ciasto zawijamy w rulon i kroimy w 2-centymetrowe kawałki.
- Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 15 minut.
podziel się: