Malva pudding Jana Jakubowskiego (Warszawa)

Malva pudding
Malva pudding

Sposób przygotowania:

  • Łączymy masło i cukier
  • Dodajemy jajko i mieszamy
  • Dodajemy konfiturę
  • Dolewamy mleko z sodą
  • Dodajemy mąkę, sól, mleko, vinegret i mieszamy.
  • Całość wlewamy do żaroodpornego naczynia i zakrywamy folią aluminiową
  • Pieczemy 50 minut w temperaturze 180°C

Sos - Składniki:

  • 120 g masła
  • 180 g cukru
  • 60 ml wody,
  • 180 ml śmietany
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

Lody - Sposób przygotowania:

  • Łączymy składniki
  • Podgrzewamy w rondlu
  • Wlewamy do pojemnika i schładzamy
  • Następnie wlewamy do maszyny do lodów i postępujemy zgodnie z instrukcją
podziel się:

Pozostałe wiadomości