„Makaron Shakaron” Adama Zdanowicza (Białystok)

Makaron Shakaron
Makaron Shakaron

Sposób przygotowania:

Mięso

  • Drobno siekamy czosnek i lekko podsmażamy na patelni.
  • Dodajemy mięso mielone, sól i pieprz do smaku, smażymy.
  • Do usmażonego mięsa dodajemy bazylię i przecier pomidorowy.
  • Dokładnie mieszamy i dusimy.

Pesto

  • orzeszki lekko prażymy na patelni
  • do blendera wkładamy wszystkie składniki i blendujemy.

Makaron

  • W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę.
  • Gotujemy spaghetti al dente.
  • Spaghetti odcedzamy
  • Na patelnię wlewamy 3 łyżki oleju , dodajemy spagetti i pesto. Mieszamy i smażymy.
  • Spagetti podajemy na talerzu z mięsem, listkiem bazylii i pomidorem koktajlowym.
podziel się:

Pozostałe wiadomości