Kwaśne buzi Rózi Marty Półtorak (Kraków)

Kwaśne buzi Rózi
Kwaśne buzi Rózi

Tarta - Sposób przygotowania:

  • Mąkę, cukier i masło ugniatamy.
  • Dodajemy sól, jajko i wodę.
  • Składniki dokładnie łączymy.
  • Ciasto musi być jednolite, ale miękkie.
  • Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na około godzinę.
  • Pieczemy w formie do ciasta przez około 15 minut w temperaturze 190°C

Krem - Sposób przygotowania:

  • Sok, wodę, otarte skórki z cytryn, cukier oraz mąkę łączymy ze sobą.
  • Przygotowaną masę gotujemy w garnku, aż zgęstnieje.
  • Odstawiamy z ognia i dodajemy masło.
  • Dokładnie mieszamy.
  • Dodajemy jajko i żółtka.
  • Pozostawiamy przez chwilę na ogniu, aż całość zgęstnieje.
  • Krem wylewamy na spod tarty.

Beza - Sposób przygotowania:

  • Ubijamy jaja z cukrem.
  • Pod koniec ubijania dodajemy mąkę.
  • Masę wylewamy na krem umieszczony na tarcie i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 °C.
podziel się:

Pozostałe wiadomości