Ko-ko-bum! Łukasza Michalaka (Poznań)

Ko-Ko-Bum!
Ko-Ko-Bum!

Sposób przygotowania:

  • Do rondelka wlewamy wino i dodajemy cebulę.
  • Dusić na wolnym ogniu, aż większość płynu wyparuje.
  • Wlewamy bulion z kurczaka i sok z granatu
  • Gotujemy około 5 minut, aż sos się zredukuje o połowę.
  • Dodajemy miód i gotujemy, aż sos zgęstnieje.
  • Dodajemy ziarenkami granatu i doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
  • Pierś kurczaka przekroić w poprzek i roztłuc tłuczkiem na filety o grubości około 1/2 centymetra.
  • Filety oprószamy solą, obtaczany w jajku, a następnie w mieszance posiekanych orzechów włoskich i mąki.
  • Rozgrzewamy patelnię z 1 łyżką masła i kilkoma łyżkami oleju roślinnego.
  • Piersi smażymy przez 3 - 4 minuty z każdej strony na złoty kolor.
  • Podajemy z sosem z granatów i posiekanym szczypiorkiem.
podziel się:

Pozostałe wiadomości