Fiku-miku na patyku Rity Aniołowskiej (Trójmiasto)

Fiku-miku na patyku
Fiku-miku na patyku

Sposób przygotowania:

  • Ciasto w proszku mieszamy z 200 ml mleka.
  • W niedużym garnku rozgrzewamy olej.
  • Owoce obieramy i kroimy w kostkę, następnie nabijamy na końcówki patyczków do szaszłyków
  • Owoce zanurzamy w cieście, a następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych.
  • Wkładamy do oleju i smażymy na złoty kolor.
  • Mleko kokosowe mieszamy z imbirem i czubatą łyżką budyniu.
  • Gotujemy, aż mleko zgęstnieje.
  • Limonkę ocieramy ze skórki, następnie wyciskamy z niej sok.
  • Sok i skórkę dodajemy do mleka i doprawiamy miodem.
  • Smażone owoce prószymy cukrem pudrem i podajemy z sosem z mleczka kokosowego z limonką.
podziel się:

Pozostałe wiadomości