Fiku-miku na patyku Rity Aniołowskiej (Trójmiasto)

Fiku-miku na patyku
Fiku-miku na patyku

Sposób przygotowania:

  • Ciasto w proszku mieszamy z 200 ml mleka.
    • W niedużym garnku rozgrzewamy olej.
      • Owoce obieramy i kroimy w kostkę, następnie nabijamy na końcówki patyczków do szaszłyków
        • Owoce zanurzamy w cieście, a następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych.
          • Wkładamy do oleju i smażymy na złoty kolor.
            • Mleko kokosowe mieszamy z imbirem i czubatą łyżką budyniu.
              • Gotujemy, aż mleko zgęstnieje.
                • Limonkę ocieramy ze skórki, następnie wyciskamy z niej sok.
                  • Sok i skórkę dodajemy do mleka i doprawiamy miodem.
                    • Smażone owoce prószymy cukrem pudrem i podajemy z sosem z mleczka kokosowego z limonką.
                      podziel się:

                      Pozostałe wiadomości