Sposób przygotowania:
- Obraną cebulę kroimy w piórka
- Czosnek kroimy na cienkie paski
- Cebulę i czosnek wrzucamy na rozgrzane masło.
- Gdy cebula się lekko sklaruje dodajemy szczyptę Chutney Podina Masali i szpinak.
- Następnie dodajemy jeszcze pół łyżeczki masali i obrane kiwi oraz miętę.
- Po wymieszaniu dolewamy 1/2 l bulionu i mieszamy.
Sposób przygotowania:
- Cebulę kroimy w piórka i wrzucamy na rozgrzane masło dodając Bombay Biriani Curry.
- Gdy cebulka się lekko sklaruje dodajemy obraną i drobno pokrojoną paprykę słodką oraz chilli
- Dodajemy oliwę i dorzucamy starte marchewki posypane kurkumą i Tandori.
- Dusimy, aż marchew zmięknie i dodajemy obrane awokado.
- Po rozmieszaniu dolewamy 1/2 l bulionu i miksujemy.
Sposób podania:
- Podajemy na talerzach lub w bulionówkach
- Nakładamy równe porcje Rahul i Anjari
- Posypujemy prażonym słonecznikiem i migdałami
- Dekorujemy liśćmi bazylii.
podziel się: