Tomasz Strzelczyk: Comber z królika w szynce parmeńskiej

Tomasz Strzelczyk: Comber z królika w szynce parmeńskiej
Tomasz Strzelczyk: Comber z królika w szynce parmeńskiej

Comber z królika w szynce parmeńskiej

Składniki: 1 comber z combra królika 1 duży ziemniak 50 g borówek (czarnych jagód) 100 g szynki parmeńskiej 100 ml czerwonego wino wytrawnego kilka gałązek świeżego lubczyku masło 2 łyżki octu.

Przygotowanie: Ziemniaka gotujemy w osolonym wrzątku, a następnie kroimy w plastry i obsmażamy na maśle. Comber z królika zawijamy w szynkę parmeńska, owijamy w folię aluminiową i smażymy na patelni około 15 minut. Borówki, masło, wino i ocet redukujemy na patelni do uzyskania gęstego sosu.

podziel się:

Pozostałe wiadomości