SKŁADNIKI: 200 g wątróbki cielęcej 50 g masła 100 g malin 150 ml czerwonego, wytrawnego wina 200 ml demiglassu garść winogron mały pęczek botwiny 1 czerwona cebula marchewka 1 łodyga selera naciowego kilka marchewek baby kiwi imbir, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, cukier kilka gałązek świeżej kolendry kilka kropli octu winnego
PRZYGOTOWANIE: Wątrobę oczyszczamy i kroimy na filety. Pół cebuli kroimy i podsmażamy na maśle, dodajemy marchew i selera, przyprawiamy zielem angielskim, liściem laurowym, podlewamy czerwonym winem i demiglassem, a następnie redukujemy. Gotowy sos przecedzamy przez sito. Warzywa odkładamy a do samego sosu dodajemy maliny i rozdrabniamy je. Dodajemy cukier, pieprz i sól. Marchewki wkładamy na rozgrzane masło. Posypujemy cukrem i imbirem, podlewamy łyżką soku wyciśniętego z kiwi. Na koniec posypujemy posiekaną kolendrą. Na rozgrzaną patelnię wkładamy winogrona wydrążone z pestek. Kiedy się podpieką, dokładamy liście botwiny. Doprawiamy octem, cukrem i pieprzem. Karmelizujemy z połówką cebuli. Przed podaniem smażymy wątróbkę na maśle z każdej strony po 2-3 minuty.