Piotr Pielichowski: Smażona wątróbka cielęca z malinami i rukolą

Piotrek Pielichowski_ (1).jpg
Piotrek Pielichowski_ (1).jpg

SKŁADNIKI: 200 g wątróbki cielącej 8 marchewek baby garść malin 1 duża marchew 1 łodyga selera naciowego 1 czerwona cebula masło do purée i do smażenia 100 ml wytrawnego, czerwonego wina 150 ml demiglassu 100 g rukoli sól pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Marchew i seler naciowy gotujemy, a następnie dodajemy masło i przecieramy przez sito na puree. Podsmażamy czerwoną cebulę i dodajemy czerwone wino oraz demiglass. Redukujemy. Wątróbkę oczyszczamy z błon, smażymy na maśle z obu stron, przyprawiamy solą i pieprzem. Marchew i seler kroimy w słupki i dusimy na maśle. Dodajemy świeże maliny, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość podajemy ze świeżą rukolą.

podziel się:

Pozostałe wiadomości