Perliczka smażona w rozmarynie, surówka z białej rzepy, sos śmietanowo - rozmarynowy z kozim serem, rozmaryn
Składniki:
1 przepiórka świeży rozmaryn masło do smażenia olej do smażenia oliwa z oliwek do smaku 1 biała rzepa natka pietruszki 50-100 g koziej chałwy 100-150 ml śmietany 30% sól, pieprz
Przygotowanie:
Przepiórkę dusimy na maśle z dodatkiem oleju i świeżego rozmarynu. Białą rzepę trzemy na grubej tarce, doprawiamy oliwą, solą, pieprzem Przepiórkę zdejmujemy z patelni, w razie porzeby dopiekamy w piekarniku. Do sosu, który pozostał po smażeniu dodajemy śmietanę i redukujemy sos. Wykładamy na talerz rzepę i przepiórkę, którą polewamy sosem i posypujemy pokruszoną chałwa kozią. Dekorujemy świeżym rozmarynem.
podziel się: