Zupa pieczarkowa
Składniki: ½ litra wywaru warzywnego 200g pieczarek 1 por masło marchewka pietruszka natka pietruszki śmietana 30% sól i pieprz
Pzygotowanie:
Posiekane pieczarki blanszujemy na maśle z posiekanym porem, a następnie zalewamy bulionem warzywnym. Doprawiamy pieprzem i solą. Na sam koniec dolewamy śmietankę. Zupę posypujemy siekaną natką z pietruszki.
Smażony filet z indyka w sosie śmietanowym, blanszowana fasolka szparagowa, marchew i pietruszka, natka pietruszki
Składniki: 200g indyka masło do smażenia garść zielonych fasolek szparagowych marchew pietruszka śmietana 30% zioła prowansalskie, sól, pieprz olej lub oliwa
Przygotowanie: Filet z indyka smażymy na maśle z dodatkiem oleju. Pod koniec dodajemy do niego lekko podgotowane warzywa. Do całości wlewamy śmietanę i przyprawiamy ziołami, solą i pieprzem.