Mateusz Guncel : na żółto

170721MIS053.JPG
170721MIS053.JPG

Mateusz Guncel Kremowa kukurydza z mlekiem kokosowym, baby kukurydza w maśle, sałatka z grzybów, dyni i fasolki żółtej, czips z topinaburu

Składniki: 4 kolby kukurydzy 100 ml mleka kokosowego 150 g masła 8 sztuk baby kukurydzy 100 g fasolki żółtej 1 mała dynia 3 bulwy topinabura tymianek 2 boczniaki limonka chilli kwiaty jadalne sól, pieprzPrzygotowanie:

Kukurydzę gotujemy i blendujemy z chilli, sokiem z limonki i kwiatkami, przecieramy, przyprawiamy i odkładamy.

Topinabur kroimy w cienkie plastry, pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Baby kukurydzę smażymy z tymiankiem na maśle na brązowy kolor.

Dynię kroimy w słomki, grzyby w półksiężyce i razem z fasolką smażymy do miękkości, całość doprawiamy.

Na talerz wykładamy krem z kukurydzy, na to sałatkę, posypujemy kwiatami, kładziemy czips i kukurydzę ustawiamy na pion.

podziel się:

Pozostałe wiadomości