Łukasz Slufiński

Ma 39 lat i pochodzi z okolic Włocławka. Od 16 lat mieszka w Wielkiej Brytanii.

Wieprzowina na słodko ,szybkie danie Składniki
Karkówka -250g Marchewka -1mała
Czosnek - 2 ząbki
papryka czerwona - jedna cała
imbir starty -1,5 2cm Lub imbir w proszku
Przyprawy i skladniki dodatkowe:
sól
Pieprz czarny grubo mielony
olej:
4 łyżki
ryż ugotowany:
2 torebki
szczypiorek:
1 pęczek, posiekany Sos sojowy lub maggi kwestia smaku 5 łyżeczek Cukier brązowy 2 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA karkówke , kroję w plasterki , następnie w cieniutkie paski . Oprószam solą i świeżo mielonym pieprzem lub mielonym pieprzem Paprykę kroję w większe plasterki nastepnie kroje w paski podobnie jak karkówke czosnek siekam, imbir ścieram na tarce o małych oczkach. marchewkę dzielę na trzy części, następnie kroję wzdłuż, aby powstały bardzo cienkie słupki lub uzywam do tego obieraczki do warzyw
Warzywa:
Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju, wrzucam warzywa, smażę na średnim ogniu (od czasu do czasu mieszając) około 3 minuty potem je zdejmuje dodajac 2 lyzki oleju i zaczynam smazyc mieso
Mięso:
Na patelnie rozgrzewam 2 łyżki oleju wrzucam mięso , smażę na dużym ogniu około 4 minuty po tym czasie dodaje brazowy cukier imbir sos sojowy lub maggi mieszając od czasu do czasu przez kolejne 2 minuty,
Wkładam z powrotem podsmażone wcześniej warzywa, mieszam, przesmazam jeszcze 2-3 minuty do momentu polaczenia skladnikow Na talerz wykładam ryż, podaję z przygotowaną wieprzowiną i posiekanym szczypiorkiem.
Pozostałe wiadomości