Ciasto drożdżowe:
500 g mąki 7 g suszonych drożdży 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 270 ml mleka w temp. 37 stopni 50 g masła Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy ciasto maksymalnie 1 minutę. Pozostawiamy w cieple, pod przykryciem, aby urosło.
Masa serowa: 500 g twarogu półtłustego 200 g ricotty 2 żółtka 100 g cukru skórka z 1 cytryny i połowy pomarańczy 80 g masła Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy.
Masa śliwkowa: 1/2 kilograma śliwek 150 g cukru 100 g masła 80 ml wina czerwonego półsłodkiego 1 łyżeczka posiekanej mięty sok z 1 cytryny Masło topimy na rozgrzanej patelni, dodajemy śliwki, cukier i gotujemy 10 minut na średnim ogniu. Wlewamy wino i dalej gotujemy, przez ok. 10 minut, w ostatniej minucie dodajemy miętę.
Masa morelowa: ½ kg moreli 150 g cukru 100 g masła 1 łyżeczka masła orzechowego 50 g kruszonych orzechów migdałów i pekan Wszystkie składniki (oprócz orzechów, które zostawiamy do dekoracji) wkładamy do płaskiego rondla i gotujemy przez 10 minut lub do czasu, aż owoce się rozpadną. Pieczenie:
Z zagniecionego ciasta formujemy drożdżówki i nadziewamy je przygotowanymi nadzieniami. Pieczemy przez 20-25 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika smarujemy drożdżówki syropem z wody i cukru, gotowe, można udekorować cukrem pudrem.