SKŁADNIKI: 200 wątróbki cielęcej 2 łyżki oliwy 3 łyżki masła 200 ml demiglassu 1 pęczek botwiny 5-6 marchewek baby 1 czerwona cebula 1 liść laurowy 5 ziaren ziela angielskiego 2 łyżki musu ze świeżych malin 6 winogron natka pietruszki szczypta imbiru sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE: Umyte liście botwiny osuszamy i smarujemy delikatnie doprawioną oliwą z każdej strony. Suszyć w piekarniku z termo obiegiem, w temp. 120 stopni przez 40 minut. Na łyżce masła zeszklić piórka z cebuli z liściem laurowymi, 3 rozgniecionymi ziarnami ziela angielskiego, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Gdy cebula zmięknie podlać 4 łyżkami wina czerwonego. Odparować. Dodać przetarte maliny i czekać, aż zgęstnieje. W razie potrzeby doprawić cukrem. Na maśle z odrobiną cukru skartelizować marchewki. Doprawić je solą, pieprzem, zielem angielskim i odrobiną imbiru. Gdy marchewki się zrumienią dodać posiekane łodygi botwiny. Wypestkowane połówki winogron podsmażamy na maśle . Podlewamy je winem i wywarem demiglass. Doprawiamy solą i pieprzem. Tuż przed podaniem dodajemy do sosu łyżkę bardzo zimnego masła. Plastry wątróbki smażymy tak aby były różowe w środku.