Tort z biszkoptem namaczanym w likierze wiśniowym Kandyzowane wiśnie, krem czekoladowy i kawowy, liście czekoladowe, płatki kwiatów Biszkopt : 6 jaj 120 g cukru 100 g mąki Białka ubić z cukrem i szczyptą soli, dodać żółtka, powoli przesiewać mąkę i delikatnie mieszając połączyć z puszystą masą jajeczną. Wylać do natłuszczonej tortownicy i piec ok 35 min. Wystawiony biszkopt przekroić w poprzek na pół.
Mus czekoladowy: 200 g gorzkiej czekolady 100 g masła 3 żółtka 200 g śmietany 36% Czekoladę z masłem roztopić w kąpieli wodnej, dodać żółtka, szczyptę soli i dokładnie wymieszać. Ubić śmietanę i połączyć z czekoladą delikatnie mieszając. Krem kawowy 500 g mascarpone 250 g śmietany 36 % 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 6 łyżek cukru pudru
Dekoracja: listki czekoladowe płatki kwiatów jadalnych Kawę zaparzyć w niewielkiej ilości wody. Śmietanę ubić śmietanę, dodać do mascarpone, delikatnie połączyć dodając przestudzoną esencję kawy. Biszkopty nasączyć nalewką wiśniową nie mocniejszą niż 20-25 % alkoholu. Na biszkopt nałożyć mus czekoladowy, na niego wiśnie, krem kawowy, kolejny biszkopt znowu mus, i krem. Boki tortu posmarować kremem kawowym, dekorować różyczkami z musu, i płatkami białych róż.