Czerwoni: Mus z bryndzy z konfiturą z czerwonej cebuli

LOT_czerwoni_ (2).jpg
LOT_czerwoni_ (2).jpg

100 g bryndzy 50 ml śmietanki kremówki 1 łyżka siekanych ziół (natka i miętą) 2 czerwone cebule 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka cukru 1/4 szkl. czerwonego wina Garść malin Sól i pieprz Czerwone porzeczki do dekoracji

Przygotowanie:

Serek wymieszać ze śmietanka i ziołami, doprawić pieprzem. Cebule pokrojone w piórka zeszklić na maśle. Dodać cukier i wino. Smażyć konfiturę, aż cebula zmięknie a sos stanie się gesty. Wmieszać przetarte maliny i smażyć jeszcze kilka minut. Doprawić solą i pieprzem.

Na talerzu ułożyć porcje serka uformowanego łyżką w kształt łezki, obok ułożyć łyżkę konfitury i gałązkę czerwonych porzeczek.

podziel się:

Pozostałe wiadomości