Dla Darka, właściciela restauracji „Sjesta”, gotowanie jest całym życiem. Już jako dziecko eksperymentował w kuchni, by pomóc mamie, która sama wychowywała czwórkę dzieci. Bardzo szybko przekonał się, że w świecie kulinariów odnajduje się całkiem nieźle. I tak osiem lat temu otworzył restaurację z kuchnią międzynarodową. W menu są sycylijskie arancini i de volaille ze szpinakiem, pstrąg i rolady oraz specjalność szefa – zupa serowa.
18. sezon "Kuchennych rewolucji" rozpoczęty!
Magda Gessler: „Tak dobrej kuchni góralskiej nie jadłam nawet w górach” - co na to Górale?
Leci pierwszy brudny gar w tym sezonie – Magda Gessler nie wytrzymuje
Niesmaczne problemy częstochowskiej restauracji - zaczynamy nowy sezon!
Mamy zwiastun nowego sezonu "Kuchennych Rewolucji"! Nowe odcinki już 6 września!
"Kuchenne rewolucje" - zobacz płomienny zwiastun odcinka z Częstochowy
„Sztuczności, sztuczności – aż śmierdzi tym serkiem” - sekretny przepis szefa kuchni
Klientka-Gessler-malkontentka wyprowadza kucharza z równowagi
Kucharz rozmawia z kotletem, Gessler gratuluje pomocy kuchennej – tu wszystko jest nie tak!
Gessler jak złota rybka spełnia górę życzeń restauratora z Częstochowy
„Dobrze będzie – jedziemy!” – kolacja z werwą prosto z Częstochowy
18. sezon "Kuchennych rewolucji" rozpoczęty!
Niestety zarządzanie restauracją nie należy do najprostszych rzeczy, zwłaszcza, gdy nie przynosi ona wystarczających dochodów. Wygląda na to, że sama pasja do wykonywanego zawodu to za mało. Choć „Sjesta” ma swoich stałych bywalców, chwalących dania autorstwa Darka, to właściciel jest bliski bankructwa. Sytuacja stała się coraz bardziej beznadziejna.