Kuchenne Rewolucje: Piwem Podlane cztery tygodnie po rewolucjach. "Gości nie brakuje"

Kuchenne Rewolucje: Piwem Podlane cztery tygodnie po rewolucjach. "Gości nie brakuje"

Magda Gessler wróciła do Bartoszyc. Piwem Podlane nie może narzekać na brak gości. Ewa ma ręce pełne roboty, szczególnie, że kucharz Dawid odszedł z pracy. Jak smakują potrawy stworzone przez Magdę Gessler? Rosół idealny, z bajaderą jest problem. W rozległych i pięknych Borach Tucholskich łatwo się zgubić. Choć można tu też znaleźć miejsca do spokojnego wypoczynku, a jesienią wspaniałe grzyby. Nazwę Bory wzięły od Tucholi, a w sąsiedztwie miasteczka leży z kolei wieś Żalno. Na jej skraju „Restaurację w Borach” od 3 lat prowadzi Grażyna z synem Rafałem. Wielką pasją rodziny są militaria, dlatego teren przed restauracją wygląda jak poligon wojskowy. Pełno na nim pojazdów wojskowych, stoi tu nawet czołg i wyrzutnia rakiet! Goście tu jednak nie zaglądają. Czyżby bali się, że trafią w sam środek konfliktu… zbrojnego? Nie od dziś jednak wiadomo, że Magda Gessler kulom się nie kłania. Do „Restauracji w Borach” przybywa w iście bojowym nastroju. W końcu musi strzelić w sam środek problemu, by w tym miejscu zapanował pokój i dobry smak.

Pozostałe wiadomości