Jedni kurczowo trzymają się sprawdzonych i opanowanych do perfekcji przepisów. Inni stawiają na improwizację w kuchni. Są tacy, którzy lubią nieźle namieszać, niektórzy zaś to specjaliści od bicia piany. Czyj patent urzeknie nie tylko konkurentów, ale i widzów przed telewizorami? Czas na 11. sezon „Ugotowanych”!
Nową edycję zainaugurujemy w Zamościu! Po raz pierwszy czwórka nieznajomych z tego miasta stanie do walki o miano najlepszego gospodarza. Kto znajdzie przepis na idealną kolację, a tym samym zasłuży na najwyższe noty?
W pięknych okolicznościach przyrody tym razem spotkają się: Aneta Krupa, przez wszystkich nazywana Andzią. Z wykształcenia magister sztuki muzycznej, z zamiłowania florystka i dekoratorka. Od dwóch lat zajmuje się prowadzeniem zespołu ludowego krzewiącego tradycje Roztocza. Kieruje swoim życiem tak, aby przede wszystkim móc spełniać marzenia. Sławomir Źwiernik, czyli człowiek przy kasie. Na co dzień dowodzi zespołem zajmującym się serwisem kas fiskalnych. Jest wielkim miłośnikiem gry w kręgle, w które gra co najmniej trzy razy w tygodniu. Twierdzi, że jest osobą niezwykle wymagającą i pedantyczną, którą można jedynie kochać albo nienawidzić. Daniel Stachniuk – optyk i zapalony żeglarz. Dzięki przygodom pod żaglami czuje, że jest wolnym człowiekiem. Jednak zawsze ochoczo wraca do domu, w którym czeka na niego żona i dzieci. Pod niezliczoną ilością tatuaży i nieco groźną miną kryją się olbrzymie pokłady empatii i dobrego humoru. Ewelina Kondrakiewicz – doradca klientów VIP w jednym z banków. Dodatkowo jest także trenerem kulturystyki i rekreacji ruchowej. A jakby tego było mało, w wolnych chwilach sama trenuje Krav Magę. Jest impulsywna i wybuchowa… i bardzo to w sobie lubi.
W tym odcinku dowiemy się, ile naprawdę kosztuje kolacja u jednego z uczestników, kto lubi ukrywać się w piwnicy, oraz który z panów wzruszy się do łez.
Tradycyjnie przekonamy się także, kto tym razem ucieszy się z wygranej w postaci 5 000 złotych! Na pierwszy odcinek nowej edycji „Ugotowanych” zapraszamy w niedzielę, 11. września, o 18:00!