Ugotowani w parach

Ugotowani , odcinek 4, sezon 2

Ugotowani w parach

Czym zaskoczą widzów mieszkańcy Poznania? Czy pozwolą sobie na węszenie w kuchni? Czyja kolacja rzuci uczestników "Ugotowanych" na kolana? I kto komu wyzna miłość?

W Poznaniu poznacie czterech amatorów kuchni, którzy nigdy wcześniej się nie spotkali i nic o sobie nie wiedzą. Różni ich prawie wszystko, łączy miłość do ziemniaków i cztery kolacje, które dla siebie przygotują. W czwartym odcinku przy jednym stole zasiądą: Magdalena Kaniewska – ekonomistka i była tancerka, Dorota Słabiak – specjalistka do spraw celnych i malarka z zamiłowania, Jerzy Kurzela – doradca finansowy i miłośnik sportu oraz Tomasz Furmański – na co dzień menadżer w firmie, w weekendy DJ w nocnych klubach. Jak przygotować wykwintną kuchnię w poznańskiej, czyli oszczędnej wersji? Czy z wieprzowiny można przygotować carpaccio? Jak wygląda czernina w nowoczesnym wydaniu? I jak przygotować "Kaczkę na zielonym złocie"? Tradycyjna kuchnia w aurze eksperymentu, nietypowe przepisy, poznańska oszczędność i jak zawsze emocjonująca walka o wygraną.