Kolejna czwórka bohaterów w najbliższą niedzielę stanie do walki o tytuł najlepszego kreatora smaków w "Ugotowanych". Połączenie śląskich charakterów i oryginalnych osobowości okazało się przepisem na wybuchową mieszankę. Czy kulinarni rywale przypadną sobie do gustu?
W śląskim odcinku cztery kolacje przygotują: Adam Bała – wokalista rockowego zespołu i dziennikarz ogólnopolskiego dziennika, Tomasz Bratko – dyrektor oddziału banku, Iwona Tyrna-Łojek – mediatorka i trenerka szkoleń biznesowych oraz Ewelina Zielińska – instruktorka fitness i pracowniczka rodzinnej firmy lakierniczej.
Poznacie przepisy na oryginalne dania, których inspiracją będzie muzyka rockowa, światowy rozmach i śląska przygoda. Na stole pojawią się: "Letnia sałatka śródziemnomorska", tajemnicze "Green River", "Pomidorowa salsa w towarzystwie świętego" i "Kremowa przygoda z truskawkami".
Kto tym razem okaże się wytrawnym graczem i z pokerową miną zgarnie wygraną?