Uczeń goni mistrza Magdy Matusiak (Słupsk)

Uczeń goni mistrza
Uczeń goni mistrza

Sposób przygotowania:

● Naczynie do zapiekania smarujemy masłem.

● Filety z ryby doprawiamy i układamy na dnie naczynia.

● Pora kroimy w talarki i szklimy na oleju, dodając pod koniec smażenia kilka kropel sosu sojowego.

● Pora równomiernie układamy na rybie.

● Tartą bułkę rumienimy na patelni i wykładamy na pora.

● Ser żółty ścieramy na tarce, mieszamy z tartą mozzarellą i wykładamy na zrumienioną bułkę.

● Biały ser kruszymy i rozkładamy na żółty ser.

● Pomidorki kroimy na pół i rozkładamy na serach.

● Całość zalewamy śmietaną.

● Na wierzch układamy kilka wiórków masła

● Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°Cprzez 40 - 45 minut.

● Danie dekorujemy listkami bazylii.

podziel się:

Pozostałe wiadomości