Kolejna czwórka bohaterów stanie do walki o uznanie i zwycięstwo. Tym razem po raz pierwszy przy stole zasiądą razem mieszkańcy Trójmiasta. Nasi nadmorscy uczestnicy to prawdziwy mix niezwykłych osobowości, zawodów i upodobań kulinarnych. Czy będzie to mieszanka wybuchowa?
W trójmiejskim odcinku cztery kolejne kolacje przygotują: Ewa Suchecka – miłośniczka starych samochodów, Rafał Ostrowski – aktor, Wiktoria Batarowska – dyrygentka, oraz Krzysztof Wojowski – kowal artystyczny.
W programie poznacie oryginalne przepisy na ”Waniliową autobanę” w wykonaniu Ewy, ”Ucztę na Saipanie, czyli kokosowe krewetki z kurczakiem Chaing Mai w zieleni” przepisu Rafała, ”Hartowaną zakąskę kaszubską” autorstwa Krzysztofa. Zadaniem Wiktorii będzie przekonanie pozostałej trójki do prawdziwej kuchni ukraińskiej. Jej ”Barszcz ukraiński z pampuchami” zdecydowanie różni się od tego w polskim wydaniu. Czy uda jej się oczarować swoją narodową kuchnią?
Czyj deser okaże się bezkonkurencyjny? Które z niezwykłych miejsc najbardziej urzeknie naszych Ugotowanych?
Dziewiąty odcinek Ugotowanych już 4 listopada, w niedzielę o godz. 18.00!