W dziewiątym odcinku "Ugotowanych" zobaczycie uczestników z Trójmiasta.
Mimo że są zupełnie z innych światów, postanowili poznać swoje zamiłowania kulinarne i zmierzyć się w walce o 5 tysięcy złotych.
Tym razem o uznanie i tytuł kulinarnego mistrza walczyć będą: Natalia Daszewska – strażniczka wałowa i wielka miłośniczka Żuław, Elżbieta Skoczeń – stylistka i wizażystka, Henryk Hryszkiewicz – radny Sopotu i wicemistrz świata w kulturystyce oraz Piotr Niewiadomski z zawodu przedstawiciel handlowy, odkrywający uroki urlopu tacierzyńskiego.
Odcinek trójmiejski to kolejny pomysł na idealną kolację, tym razem z mocnym regionalnym akcentem. To jak zawsze wybuchowa mieszanka wyjątkowych smaków i osobowości.
W dziewiątym odcinku będziecie mieli niepowtarzalną okazję do zasmakowania w tradycyjnej kuchni żuławskiej, dowiecie się jak przygotować najzdrowsze ziemniaki, poznacie nowe techniki gotowania oraz odkryjecie niezawodny balsam na wszystkie smutki.
Na trójmiejskich stołach pojawią się: „Kalmary w temperze”, „Danie kulturysty”, „Niebo nad deltą Wisły” oraz „Niespodzianka wzburzonego Bałtyku”.
Będzie tradycyjnie i nowocześnie, regionalnie i egzotycznie a momentami bardzo pikantnie!
Dziewiąty odcinek Ugotowanych już 28 kwietnia w niedzielę o godz. 18.00!
Powtórka programu w każdą sobotę o godz. 12.50