„Szybki lekko pijany” Kuba Kołodziej

Szybki lekko pijany
Szybki lekko pijany

Sposób przygotowania:

  • Królika nacieramy solą i pieprzem, a następnie wkładamy do dużej miski.
    • Do miseczki wlewamy oliwę, ocet, miód, dodajemy ziarnistą musztardę, wyciskamy ząbki czosnku, dodajemy posiekane listki rozmarynu oraz szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy.
      • Polewamy marynatą mięso i dokładnie obtaczamy. Wkładamy do rękawa i wlewamy szklankę wina białego. Zamykamy rękaw. Pieczemy przez 3 h w 150°C.
        • Obieramy pietruszkę. Wrzucamy do garnka z mlekiem. Dodajemy szczyptę soli i cukru. Na wolnym ogniu gotujemy do miękkości. Odlewamy mleko, a pietruszkę blendujemy.
          • Każdą śliwkę nadziewamy migdałem i zawijamy w plasterek boczku. Układamy na blaszce i pieczemy w 180°C przez 15 minut.
            • Wszystkie składniki wykładamy na talerz i posypujemy płatkami migdałowymi.
              podziel się:

              Pozostałe wiadomości