Szczypta refleksji Danuty Begiedza (Słupsk)

Szczypta refleksji
Szczypta refleksji

Sposób przygotowania:

  • Żółtka oddzielamy od białek.
    • Białka ubijamy z cukrem na sztywno.
      • W trakcie ubijania dodajemy pojedynczo żółtka.
        • Wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy.
          • Formę do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.
            • Przygotowane ciasto wylewamy do formy.
              • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 30 minut.

                Krem

                • Śmietankę z mascarpone ubijamy na sztywno.
                  • Świeżą miętę ucieramy z brązowym cukrem.
                    • Upieczony biszkopt dzielimy na cztery części.
                      • Każdą część smarujemy kremem z mascarpone
                        • Na wierzch układamy pokrojone kawałki ananasa i smarujemy pastą z mięty.
                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości