Spocony wiązacz Piotra Zeszutka (Trójmiasto)

Spocony wiązacz
Spocony wiązacz

Sposób przygotowania:

● Na patelni rozgrzewamy oliwę wraz olejem z suszonych pomidorów.

● Wrzucamy pokrojony w plasterki czosnek i posiekaną paprykę.

● Podsmażamy przez chwilę.

● Dodajemy posiekane suszony pomidory i pokrojone w ogórki.

● Z fileta zdejmujemy skórę i kroimy w kostkę.

● Dodajemy do warzyw na patelni.

● Podsmażamy przez 3 minuty.

Makaron

● Wszystkie składniki łączymy i mieszamy.

● Zagniatamy ciasto i wyrabiamy, aż będzie elastyczne i błyszczące.

● Ciasto rozwałkujemy na grubość pół milimetra.

● Ciasto kroimy na paski szerokości 1 centymetra.

● Gotowy makaron wrzucamy do zagotowanej wody i gotujemy przez 2-3minuty.

podziel się:

Pozostałe wiadomości