Rozkosz prostoty Ireneusza Osińskiego (Trójmiasto)

Rozkosz prostoty
Rozkosz prostoty

Sposób przygotowania:

  • Mąkę i cukier wysypujemy na stolnicę.
    • Dodajemy masło.
      • Składniki siekamy nożem.
        • Ręcznie łączymy wszystkie składniki, przecierając w dłoniach tak, aby powstała kruszonka.
          • Gruszki obieramy ze skórki i kroimy w plastry.
            • Nektarynki kroimy w plastry.
              • Pokrojone gruszki i nektarynki rozkładamy równomiernie na dnie naczynia żaroodpornego.
                • Posypujemy przyprawą korzenną, cynamonem i odrobiną cukru.
                  • Na wierzch sypiemy kruszonkę.
                    • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 25 minut.
                      • Dzielimy na porcje i podajemy na ciepło z gałką lodów śmietankowych.
                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości