Sposób przygotowania:
Zupa
● Z ugotowanego bulionu wyjmujemy mięso.
● Włoszczyznę w bulionie blendujemy.
● Mięso obieramy z kości i mielimy za pomocą maszynki.
● Zmielone mięso dodajemy do kremu.
● Dodajemy makrelę pokrojoną w niewielkie kawałki.
● Delikatnie mieszając dodajemy śmietanę.
● Gotujemy na małym ogniu przez około 30 minut.
● Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie przez około 10 minut.
● Ugotowaną fasolkę kroimy na 3-centymetrowe kawałki.
● Suszone pomidory kroimy drobno.
● Łodygę pora kroimy na 5-centymetrowe kawałki, a następnie wzdłuż.
● Pokrojonego pora blanszujemy aby się zeszklił.
● Przygotowane warzywa podajemy z kremem.
● Doprawiamy papryką, solą i pieprzem.
Chipsy z sera cheddar
● Ser ścieramy na papier do pieczenia za pomocą tarki.
● Starty ser równomiernie rozprowadzamy na papierze.
● Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190°C do momentu, aż ser zacznie brązowieć.
● Pozostawiamy do ostygnięcia.
● Wystudzony ser łamiemy na nieduże kawałki.